Ordförande Anders reflektioner efter nätverkskvällen

24.02.2020

Efter att Tekniska Föreningen i Gävle hade sin Nätverkskväll den 20 februari när Microsofts svenska ledning aktivt deltog trodde jag att jag skulle landa efter att det hade gått några dagar. Sanningen är att jag fortfarande känner mig upprymd efter alla härliga kontakter under kvällen när människor och teknik förenades några timmar i en härlig miljö hos Elin Bogren på DoSpace i Gävle.

Alla förväntningar överträffades när Therése Treutiger, vice vd och Daniel Akenine, teknisk chef från Microsoft Sverige presenterade - Det nya arbetslivet! Så avspänt, intresseväckande, visionärt och inspirerande där den nya tekniken förstärker den mänskliga intelligensen med oändliga möjligheter och som kan göra oss lyckligare som människor!

När jag tidigare kände mig lycklig sa jag att jag svävade på små moln men nu har Therése och Daniel fått mig att istället säga att jag svävar i Molnet! Det Microsoft-teamet lyckades med var reptricket att på ett enkelt och pedagogiskt sätt få mig att inse att skillnaden mellan orden och i innebär också den förflyttning som den nya tekniken innebär - att vara delaktig i vår samhällsutveckling och bejaka den nya tekniken som ett ovärderligt verktyg för att det ska kunna genomföras och inte lugnt vila sina gamla lagrar!

Jag vill särskilt framföra mitt stora tack till Therése Treutiger, Daniel Akenine, Yalle Elehu och Asbjörn Ejsing från Microsoft Sverige. Dessutom ett varmt tack till föreningens styrelse Per Andersson, Per Hedman, Peter Wasström, Jens Stigson och Maria Strömbrink som gjort ett otroligt fint jobb under året så att vi kunde genomföra Nätverkskvällen tillsamman med Microsoft, inbjudna gäster och medlemmar.

Till Elin Bogren, site manager på DoSpace i Gävle med personal vill jag ge en jättekram för ett otroligt fint värdskap vad gäller alla faciliteter med kreativ miljö, fin teknik, god mat och service på toppnivå!

Jag känner mig stolt, ödmjuk och lycklig över att få vara ordförande i Tekniska Föreningen i Gävle och svävar vidare i Molnet.

Anders Krantz, ordförande i Tekniska Föreningen i Gävle 2020