Information till medlemmarna i Tekniska Föreningen i Gävle

11.11.2019

Kära TFG-medlemmar!

Tiden rullar på och vi i styrelsen vill informera er om vad som är på gång inom vår förening.

Styrelsen har fortsatt arbetet med att genomföra vår digitala transformation via vår hemsida.

Nu har vi egen kompetens inom styrelsen för att uppdatera hemsidan samt lägga ut information på Facebook, LinkedIn och även som tidigare via mail.

Vi ber er alla att löpande gå in på hemsidan för att ta del av föreningens aktiviteter och rapporter från de event som vi genomför. Genom att gå in via menyn till Blogg-sidan kan ni följa även vad som hänt historiskt sedan föreningen startade hemsidan.

När vi nu äntligen har alla våra digitala verktyg på plats så kommer styrelsen fokusera på information, event, stipendierna och att värva nya medlemmar.

Till er som vet med sig att ni inte hunnit betala årsavgiften för 2019 så är det inte för sent.

Medlemsavgiften är 150 kr per år (för studerande 75 kr per år).

Plusgiro för medlemsavgift: 609 10 06-4

Under november och december 2019 har vi två inspirerande aktiviteter:

 1. 27 november blir det halvdags utflykt till Uppsala Universitet då vi kommer att besöka universitetets innovationshubb. Vi vill ha in era intresseanmälningar så fort som möjligt via info@tfg.se och senast den 20 november för att kunna boka buss mm.
  Avresa 11:00 med buss från busstorget vid Centralstationen i Gävle.

  Lunch 12:00-13:00 på Hubben i Uppsala till självkostnadspris 115kr.

  13:00-15:30 besök hos UUI och Stuns.

  Tema: "Utmaningsdriven innovation inom framtidens teknologier"

  15:45 Hemresa.
 2. I december blir det Jultallrik med föredrag på Soldathemmet. Inbjudan kommer inom kort.

Under 2020 har vi så här långt klart med Microsofts svenska ledning som kommer till oss i Gävle den 20 februari under temat "Det nya arbetslivet"! Styrelsen planerar just nu hur detta event skall genomföras på bästa sätt med möjlighet att skapa intresse för föreningen och därmed få nya medlemmar.

Vidare planeras under mars 2020 en utflykt till Sundsvall då vi kommer att besöka Myndigheten för digital förvaltning - DIGG.

I april 2020 är det dags för årsmöte.

Planera in de angivna dagarna och anmäl er när styrelsen skickar ut anmälan/inbjudan till respektive aktivitet.

Föreningen för en dialog för ett djupare samarbete med Högskolan i Gävle som kan profilera vårt Högskolestipendium på ett tydligare sätt. Detta gäller även de övriga stipendierna där vi planerar en gemensam utdelningsaktivitet för att skapa nätverk och intresse för våra stipendier. För att sätta ytterligare glans på våra stipendiater har styrelsen beslutat att ta fram pins och medaljer med TFG:s logo. Våra TFG-standar har vi också behövt beställa på nytt.

Styrelsen hoppas att ni medlemmar har förståelse för det inre utvecklingsarbete som behövts göras för att nu vara klara att ta Tekniska Föreningen i Gävle in i den digitaliserade framtiden!

Väl mött!

Styrelsen Gävle 2019-11-11

Tekniska Föreningen i Gävle